Mad og drikke

Sådan imponerer du dine gæster med maden

Når weekenden melder sin ankomst, så giver det ofte anledning til sociale arrangementer. Hvis du med alderen er holdt op med at rende i byen hver weekend, så giver det måske nærmere anledning til en hyggelig aften med gode venner, hvor menuen står på god mad og et godt glas vin. Men den store udfordring opstår ofte, når du skal til at sammensætte menuen, hvis du selvfølgelig vælger at tage ’kampen’ op og selv lave maden, fremfor blot at vælge den sikre løsning og hente maden hos en restaurant.

Hvis du vælger at hente maden hos den nærmeste restaurant, så bliver resten af denne artikel kedelig og uden egentlige brugbare tips for dig. Om end, hvis du selv ønsker at lave maden, så kommer der i denne artikel et par gode fifs til hvordan du kan imponerer dine gæster med noget let, men lækker mad.

 

Har du hørt om tilberedning i en stegeso?

 

Hvis du aldrig har hørt udtrykket med en stegeso før, så skal man måske lige læse ordet et par gange for at fange den helt – men du havde alligevel ret første gang du læste ordet. Det udtales stege-so, et lidt sjovt navn, men det hedder dette fantastiske redskab nu engang.

En stegeso er et køkkenredskab, som er perfekt til at langtidsstege forskellige retter, hvilket ofte giver noget super saftigt og ikke mindst mørt kød. Maden du kan lave med en stegeso kan smage helt fantastisk og det er super svært at lave fejl, men stadig utrolig nemt at lave da det ikke kræver konstant overvågning. Selvfølgelig er en god rød bøf på panden altid en klassiker, men hvis du endnu ikke har prøvet at servere mad lavet i en stegeso, så vil det i hvert fald være et godt træk næste gang, at de gode venner kommer forbi og skal imponeres.

Hvis du aldrig har forsøgt med en stegeso før, så vil et godt tip være at, du lige prøver det af for dig selv og familien inden du inviterer gæster over. Det giver en bedre fornemmelse samt lidt mere ro i køkkenet, mens maden steger færdigt.

Opskrifter er super nemme at finde på internettet – der findes rigtig mange forskellige, som er frit tilgængelige. Selvfølgelig skal du også lige anskaffe dig en stegeso, men disse kan købes i flere forskellige prisklasser, hvor rømertopf er en af de bedste til prisen. Bemærk dog, at de respektive stegesoer alle sammen er bedre til noget end andet. Dette kan du læse mere om på internettet også, men en rømertopf stegeso er et godt valg til en start.

 

Husk den gode vin til maden

 

Et billigt trick, som altid fungerer er at servere en god rød- eller hvidvin. Madoplevelsen bliver nemlig mere kraftig og bedre, hvis du nyder noget ekstra godt vin til maden. Hvis du synes at retten har været lidt fed, så kan du altid spise en sund morgenmad dagen efter, men nyd nu maden i fulde drag, og så forsøg dig frem med stegesoen – det er virkelig lækkert.