Mad og drikke

5 menuer du kan servere til den runde fødselsdag

Er du kommet til en af de milepæle, hvor en rund fødselsdag skal fejres, så bør du fejre den med et brag. Om du fylder 20, 30, 40 eller 50 år, så skal der en fest til med alt det, du elsker. Der er en del runde fødselsdage i livet, og hvis du gerne vil skifte lidt med menuen, så får du idéer til, hvilke du kan vælge her.

 

1. Buffet

Denne menu er en klassiker. Her kan du vælge nærmest alt. Forskelligt slags kød, kartoffeltilbehør som flødekartofler, bagte kartofler, pommes frites og salater. Desuden skal du huske brød med smør, som hører sig ti buffeten. Du kan også vælge at lave en buffetforret, inden den store hovedmenu buffet kommer på bordet.

 

2. Fingerfood / tapas

Ønsker du, at fødselsdagen skal være lidt mere formel og æstetisk, og vil du have lækre, friske råvarer, da kan du vælge småretter som fingerfood. Med disse kan du sammensætte menuen, ligesom det passer dig; med fisk, små madder, små kartoffelretter, sliders med pulled pork og så videre. Klik her for at se mere. Du kan også gå mere ad den spanske tapas vej med forskelligt brød, dip og pålæg, hvor folk selv kan ”lave maden ”fra fadet.

3. Byg selv burger

Elsker du bare burger, så kunne en sjov idé være at lave en byg selv burger menu. Herved laver I ikke burgerne færdige, men I snitter og sørger for alle ingredienser, så gæsterne selv kan komme det i deres burger, de elsker. Server med pommes frites til.

 

4. Mexicansk

Er tacos og tortilla din favorit spise, så kan du også sagtens vælge mexicansk mad til fødselsdagen. Her er der mange muligheder. Lav nogle færdige pandekager med kødfyld i ovnen, lav nachos med smeltede ost og sæt forskelligt fyld frem, som gæsterne selv kan mikse i deres pandekage.

5. Italiensk

Pizza og pasta er mange danskers yndlings køkken. Du kan lave mange forskellige retter og pizza fyld, så der er til alle smagsløg. Af pastsaretter kan du lave lasagne, carbonara og bolognese. På pizzaen kan du komme forskelligt kødfyld på som salami, oksekødskugler, skinke og grøntsager som tomater og peberfrugt. Top det med krydderurter og eller basilikum og olier.