Når hverdagen rammer og vi får sent fri fra arbejde, kan madlavningen nemt gå hen og blive ensformig og – for at sige det lige ud – kedelig. Vi kører på autopilot og laver de madretter, vi kender godt, og som et nemme og ikke kræver den store tilberedningstid. Det er dog en skam, for det er både godt for os at være kreative med madlavningen og at spise varierende mad. Læs med her og få tips til to utraditionelle madlavningsmetoder, som kan gøre det lidt mere spændende.
Installer et udekøkken på altanen
Hvis du bor i lejlighed og har en altan af en god størrelse, kan du installere et lille udekøkken. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser, men et bord til forberedning, lidt opbevaring til køkkenredskaber og en grill til at tilberede maden på, og så er du egentlig godt kørende til at lave mad udendørs i den friske luft – og hvem er ikke vilde med frisk luft og smagen af grillet mad? Læs mere her og bliv inspireret til dit nye udekøkken.
Lav mad over bål i haven
Bor du i hus med dertilhørende have, kan du med fordel tænde bål indimellem og tilberede maden derover. Et bål er hyggeligt og varmer dejligt, og maden kan få en god røget smag, når den er lavet over bål – og hvis du har børn, vil de elske at få lov til at hjælpe til med at bygge bålet og lave maden. Mad på bål er egentlig det helt samme som mad på grill – læg en rist over bålet og grill de madvarer du ønsker. Eller byg et stativ af 3 lange pinde og hæng en gryde imellem, så du kan koge mad over bål – kun fantasien sætter grænser!