Mad og drikke

Lær kagekunsten at kende

I den seneste årrække er det blevet meget populært at lave utroligt flotte og lækre kager til både hverdagen og til store begivenheder. Kagebagningen i dag er blevet mere eksklusiv og handler i høj grad om det æstetiske udtryk, hvor der bliver lavet alt fra små minimalistiske enkeltkager til store majestætiske selskabskager. Der er altså stor efterspørgsel på kager af enhver art, og derfor springer der også flere og flere konditorier og bagere frem i hele landet.

Den ægte kagekunst er blevet eftertragtet, og hvis du går med en drøm om selv at lære konditorhåndværket at kende, så er der også gode muligheder for det. Eksempelvis kan du se mere her om uddannelsen som bager og konditor på Hotel- og Restaurantskolen i København.

 

Hvad får du ud af uddannelsen?

Når man skal bage flotte mesterværker, kræver det en masse tekniske færdigheder og en udførsel med meget stor finesse. Erhvervet som bager og konditor er meget traditionsrigt, og derfor er der helt bestemte teknikker, som er essentielle for at kunne leve op til konditorfagets krav, men alligevel skal man heller ikke lade sig begrænse af traditionerne i sin kunstneriske udfoldelse. Det er blandt andet disse teknikker og den kreative nytænkning i det moderne bagværk, som du kommer til at lære på uddannelsen. Derudover får du en viden om, hvordan man laver et utal af forskellige brød og kager.

I løbet af det 20 uger lange grundforløb, som uddannelsen udgør, bliver du altså klædt på til at bage og dekorere lækre brød og kager. Du lærer det uundværlige basisbagværk, som ligger til grundlag for erhvervet som bager, og du lærer teknikker og kreativ tænkning, som udgør en stor del af konditorfaget.

 

Hvad kan man lave efter uddannelsen?

Efter grundforløbet på Hotel- og Restaurantskolen bliver du hjulpet til at komme videre på netop den videreuddannelse, som du kunne tænke dig. Efter endt uddannelse er der mange muligheder, og mange bagere og konditorer kommer eksempelvis til at arbejde på brød- og kagefabrikker, eller også kan færdiguddannede få arbejde indenfor restaurationsbranchen, hvor man laver brød og lækre desserter til selskaber og spisesteder.