Har du sagt ja til at lave mad for vennerne, men er dit hoved tom for ideer? Så kig med her! Her kommer et godt forslag til en 3 retters menu bestående af bruschetta til forret, kalvecuvette med tilbehør til hovedret og limetærte til dessert.
Forret
En nem idé til forret er bruschetta. Det første du skal gøre, er at riste pinjekerner, da de skal afkøle lidt inden servering. Herefter kan du riste brødet, som skal danne bund for dine bruschetta. Du skal smøre brødet med olivenolie og gnubbe det med hvidløg. Herefter skal du skylle rucolaen, og sørge for det ikke er for vådt, når det anrettes på det ristede brød. Ovenpå rucolaen anrettes små gennemskårede tomater samt fingerrevet mozzarella, for afslutningsvis at drysse pinjekernerne over.
Du kan med fordel servere forretten med en sød hvidvin. Find din favorit hvidvin ved at klikke her.
Hovedret
En smagfuld hovedret kan bestå af kalvecuvette med gedeost, grønt og urter.
Du skal starte med at krydre kødet med salt og peber. Derefter skal du brune kødet på en pande i lidt olie, for herefter at stege det i ovnen. Forvarm ovnen til 185 grader, og lad kødet stege i 15 minutter. Derefter skal du tage stegen ud 15 minutter, for efter at sætte den tilbage i ovnen og stege videre 15 minutter. Efterfølgende skal stegen tages ud af ovnen igen og stå i 10 minutter, inden du skærer den i skiver.
– Denne fremgangsmåde kaldes intervalstegning.
Mens kødet er i ovnen, har du tid til at forberede grøntsagerne. Du kan med fordel vælge de grøntsager, som falder lige i din smag. Her anbefales at skære squash, auberginer, hvidløg og tomater i små stykker, for at varme det på en pande.
Afslutningsvis kan du anrette hver tallerken med skiver af kødet, en portion grønt og servere det med stykker af croutoner og gedeost. Det anbefales, at du serverer retten med en frugtig rødvin.
Dessert
Et forslag til en frisk dessert er limetærte med marengs. Først skal du vaske limen, for herefter at hive dit rivejern frem, for at rive limens skal. Både den revne skal samt limesaften, skal røres sammen med kondenseret mælk og æggeblommer. Herefter skal du lade det trække i 30 minutter, for så at hælde det igennem en sigt.
For at lave tærtebund, skal du knuse kiks til små krummer, og vende dem med smeltet smør. Herefter skal du fordele blandingen i små tærteforme, hvor du sørger for at fordele massen godt. Første omgang i ovnen, skal vare 15 minutter og foregå på 185 grader (i en forvarmet ovn). Når de er færdige efter deres første tur i ovnen, skal de køle af. Efterfølgende skal blandingen med lime, mælk og æggeblomme hældes i bundene, og de skal herefter have endnu en tur i ovnen, denne gang på 200 grader og i 20 minutter.
I mens dine tærter er i ovnen, kan du piske æggehvider og sukker til de opnår en tyk konsistens. Når tærterne har kølet af efter anden tur i ovnen, kan du putte din blanding med æggehvider og sukker i en plasticpose, klippe et lille hul, for herefter at lave en fin top på hver tærte. Toppen skal afslutningsvis brændes med en brulée brænder.
Desserten kan serveres med en sød og frisk dessertvin, for at komplimentere tærtens friske smag. Når I når desserten, kan du glæde dig over en vellykket middag, og afslappet deltage i samtalerne. I kan med fordel planlægge sommerferien, hvad end turen skal gå til Frankrig, Spanien eller USA.
Du kan finde flybilletter til USA ved at klikke her.