Mad og drikke

3 lækre Grillopskrifter til sommeren

Vi er ved at være nået den tid på året, hvor vi igen kan hive grillen frem, men hvad du sætte på grillen i år? Skal det virkelig bare være bøf og pølser for at være traditionen tro? Eller kunne du godt tænke dig med nogle andre madopskrifter som du kan lave på grillen?

I så fald er du kommet til det rette sted for herunder er der 3 eksempler på opskrifter du kan finde inde på Foodtv.dktil sommervarmen. De er forholdsvis lette og slet ikke noget problem, selvom man ikke skulle være en erfaring grillmester. Vi befinder os på et leje, hvor alle i særdeleshed kan være med. Derfor vil du også kunne lave opskrifterne ubesværet.

 

Pizza på grill – kartoffelpizzaen

Det er et dejlig ny ting, man kan lave til grillaftnen, er en lækker kartoffelpizza. Desværre kræver denne opskrift at man har en pizzasten, så hvis du ikke sidder inde med sådan én, kan du ligeså godt kigge på de to andre madopskrifter.

I tilfælde at du er én, der faktisk har en pizzasten, mangler du blot følgende ingredienser for at kunne lave opskriften:

  • 3 små portioner pizzadej
  • 125 g bøffelmozzarella
  • 1 bagekartoffel
  • Salt til tilsmagning
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 lille håndfuld timian
  • 1 lille håndfuld basilikum

Det første du skal gøre, er at skære kartoffel i tynde skiver og rulle din pizzadej ud. Derefter lægger du blot dejen ud på pizzastenen, og sørger for at gøre den nogenlunde rund, for at den komme til at ligne en pizza. Så er du klar til at pynte pizzaen med kartoffelskiver, mozzarella, olivenolie, timian og en smule salt. Derefter skal du lade den bage i 7-10 minutter, hvorefter du kan toppe den af med lidt basilikum, olivenolie og salt, og så er den klar til servering.

One pot kylling på grill

Du troede måske ikke det var muligt at lave en gryderet på grillen. Men du tog fejl. Det viser Nicolai Tram med denne opskrift, som du kan finde inde hos Foodtv. Og den – jeg citerer – ”smager gr-gr-gr-gr-eat”, derfor kunne den sikkert gå hen og blive et sommerhit.,

Men for at lave denne gryderet skal du bruge:

  • 2 kyllingelår
  • 2 rødløg
  • 150 g kartofler
  • 1 citron
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist frisk timian
  • ½ fl hvidvin
  • 1 bundt persille

Du startere med at halvere dine kartofler, rødløg og den ene citron. Derefter smider du en klat smør i gryden, der har stået og varmet på grillen. Derefter tager du så og lægger kartoflerne i gryden og lader dem stege, mens du tilsætter et fed hvidløg og en kvist timian.

Mens det står og steger, tilsætter du salt og olivenolie til kyllingelårene, og kommer dem på grillen.

Kom så løgene og citronen på grillen med skære siden vendt nedad, og gril dem sammen med kyllingelårene indtil de har fået godt med farve, og kom dem så op i gryden med kartoflerne.

Tilsæt herefter en halv flaske hvidvin til gryden, og lad vinen koge ind til det halve.

Når hvidvinen, så er kogt ind, skal du tilsætte smør og 3 dl vand i gryden og lade det hele simre i 25-30 min.

Så har du fået lavet en lækker omgang af one pot kylling på grillen – sværere var det altså ikke.

 

Thailandske grillspyd med peanutsauce

 

Den mere eksotiske af de tre, men mindst ligeså lækker som de to ovenstående. Men her er det værd at nævne, hvis du har en nøddeallergi, så er denne ret ikke noget for dig.

For at lave denne opskrift skal du bruge:

  • 1 stk. svinefilet
  • 1 dl soya
  • 3 spsk. brun farin
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. rød karry
  • Saft fra 2 lime
  • 1/2 ds kokosmælk
  • 1 spsk. fiskesovs
  • nogle træspyd

Start blot med at skære kødet i tynde skiver, og læg det derefter i en skål, hvor du hælder soyaen og de 3 spsk. brun farin på. Derefter skal du lade kødet marinerer i mindst 30 min, men det er en fordel at gøre det en dag i forvejen, så smagen virkelig kan trække ind i kødet.

Når kødet så er marineret, skal du lægge træspyddene i vand, dermed brænder de ikke på grillen. Derefter kan du sætte kødet på spyddene, og lægge dem på grillen, hvor de skal have 3 min på hver side.

Til saucen blandes peanutbutter, kokosmælk, limesaft, fiskesovs og rød karry sammen.

Til slut kan du anrette grillspyddene med saucen du lige har lavet, og ellers servere dem for dine gæster.

Og du vil kunne finde disse tre opskrifter samt mange flere inde hos foodtv, hvor du vil kunne se opskrifterne blive vist i videoformat, hvilket kan være en stor hjælp, når man ikke har lavet retten før.